Ramen noedels zijn de laatste tijd vaak in het nieuws. Het gerecht is erg populair, met name in de grote steden. Ramen noedels is een vreemde naam, maar het is eigenlijk de naam van een gerecht. Een gevulde soep met noedels. Het basiselement van de soep is natuurlijk de bouillon, die de smaak geeft aan het gerecht. Elke kok of regio heeft zijn eigen recept. De intense smaak wordt bereikt door de bouillon uren lang te laten koken. Het kan gemaakt worden met vlees, maar ook vegetarisch.

De noedels die in de Ramen soep gebruikt worden heten ook ramen noedels. Deze worden gemaakt van bloem, water en kansui. Dit is een mineraalrijk water, een “alkaline water” waardoor de noedel geliger wordt, maar ook een beetje veerkrachtiger, zodat ie wat meer beet heeft. De noedels blijven in de kokend hete bouillon nog steeds lekker stevig. Een heerlijk gerecht, meet veel smaak. Wij maken al 50 jaar noedels, ook de lekkere ramen noedels.

0 Reacties

Laat een reactie achter